lördag 8 augusti 2009

Visby/Roma-Leksand 0-5

Fredagkvällen tillbringades i Visby ishall för att se första matchen i Visby/Romas hockeyfestival. Ett trevligt arrangemang, slipper värmen för en stund, nästan så att det är kallt att kliva in i en ishall i början av augisti. Fösta matchen skulle spelas mellan V/R och Leksand. första tanken var att storstyk kommer de bli, men sedan tidigare matcher så vet jag att, på något märkligt vi, så finns det en kapacitet i laget som gör att helt plötsligt så kan de gå o vinna mot vad som hellst. Det har funntis andra matcher när de legat under med flera mål och sedan fått energi som från ingenstans och sedan vunnit matchen med något mål. Därför var det bäst att inte förutse något resultat men att konstatera att det skulle bli ett tufft motstånd var inte att ta i.
Första perioden fick avbrytas efter 15 spelade minuter för att fixa isen och et trasigt plexiglas. Första perioden slöt 0-1 och det tycktes ganska jämt ändå. Efter periodpausen spelades de sista 5 minutrarna och därefter var det en kort paus och andra perioden började. Ett högt tempo och ett lagom "oväsen" från läktarna så blev det några snabba mål av Leksand och V/R såg trötta ut ett tag, men kämpade sig tillbaka.
Tredjer perioden spelades 19 sekunder för att sedan pausas för ytterligare lagning av isen. Domaren ansåg dock inte lagningen okej så en vattenplaska ställdes ut för att varna spelarna. Måste säga att de var duktiga att spela omkring flaskan, var nog bara en gång som de fick ställa tillbaka den och det var i allafall en hel period som skulle spelas.
Efter att bara sett en match så ser det lovande ut för V/R och förhoppningsvis kommer det bli fler matcher under höst och vinter.