onsdag 5 augusti 2009

FIN CHOKLADPAJ

Botten: 125 g margarin ¾ dl råsocker 1 krm salt 3 msk kakao 1½ msk snabbkaffe espresso 2 äggulor 3 dl vetemjöl Fyllning: 350 g mjölkchoklad 2½ dl vispgrädde Garnering: 75 g mörk choklad Botten: rör samman matfettet och råsockret. Tillsätt de övriga ingredienserna och hacka snabbt samman till en deg. Klä en låg pajform ca 28 cm i diametern. Ställ kallt att vila 30 min. Gör fyllningen under tiden. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den (het) över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Ställ år sidan. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda pajbotten i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt kakan kallna i formen. Vispa den kalla chokladfyllningen ljus och porös. Lossa botten från formen och bre ut fyllningen jämt. Riv eller hyvla över den mörka chokladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar