onsdag 5 augusti 2009
FIN CHOKLADPAJ
Botten:
125 g margarin
¾ dl råsocker
1 krm salt
3 msk kakao
1½ msk snabbkaffe espresso
2 äggulor
3 dl vetemjöl
Fyllning:
350 g mjölkchoklad
2½ dl vispgrädde
Garnering:
75 g mörk choklad
Botten: rör samman matfettet och råsockret. Tillsätt de övriga ingredienserna och hacka snabbt samman till en deg. Klä en låg pajform ca 28 cm i diametern. Ställ kallt att vila 30 min.
Gör fyllningen under tiden. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den (het) över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Ställ år sidan. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda pajbotten i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt kakan kallna i formen. Vispa den kalla chokladfyllningen ljus och porös. Lossa botten från formen och bre ut fyllningen jämt. Riv eller hyvla över den mörka chokladen.
Etiketter:
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar