måndag 26 december 2011

Hemtjänst och mormor. Ingen lysande kombination....

... Nej det är verkligen synd att säga att det fungerar. Trisst är det för egentligen borde det bli perfekt för henne. Men mormor vägrar ta emot hjälpen hon får och hemtjänsten har bestämt sig för att hon är precis så gnällig och jobbig som hon är. Det går faktiskt att skoja med mormor men det tror jag att de har glömt.

Hon är inte lätt att handskas med men det är deras jobb. Hur många gånger har man inte blivit utskickad och sänd till helvetet???? det är bara att le och gå in igen och göra det du skall. Locka och åter locka. Nästan lura för att få till det så som behövs. Men inte då!

Ibland undrar jag varför man måste fråga om soporna skall ut? Om de luktar finns väl inget alternativ. Bär ut! Men så enkelt är det inte.

Mycket av tiden går åt till att försöka fightas för att mormor skall få komma in på hem. Eller säbo (särskillt boende) som det heter. Sköterskan anser att hon skall flytta nu för det är på gränsen till missär. Men återigen är det för att de personer som är anställda för att hjälpa mormor inte kan göra det. Har de svårt att handskas med henne så frå chefen handleda. Och kan han inte det så får han se till att någon annan gör det.

Vi är mycket väl medvetna om att mormor inte är den gulliga lilla tanten med stickningen som sitter i gungstolen. Men det spelar ingen roll hon har rätt att ha det bra ändå. Jag försöker att få henne att förstå att hon måste ta emot hjälpen som hon får men hon anser att hon klarar sig själv. Hon har nu fått diagnosen demens och jag tycker att det har gått fort utför. Bara de sista månaderna har det blivit mycket sämre. Dessutom börjar kroppen säga ifrån och hjärtat och njurarna sviktar. Men egentligen är det inte så konstigt för hon har inte tagit hand om sig tidigare heller.

Tyvärr kommer det inte att bli ro förens hon är på ett annat boende och med den lååånga kö som är så kommer det inte att bli inom det snaraste. Men vi hoppas.....

2 kommentarer:

  1. Det är inte lätt det där Kicki, hoppas verkligen att det löser sig på bästa sätt för er! / Kram

    SvaraRadera