söndag 10 april 2011

Tänk så....

... tokiga saker man gör mot sig själv egentligen. Till saken hör att du så väl vet att det inte är bra det du gör och ändå gör du det! Hur kommer det sig? För mig egen del handlar det om kolhydrater och socker. Min mage blir som en gasboll, ni som sett Lejon Kungen och Pumba vet vad jag pratar om, bara för att jag äter kolhydrater. Men sluta ät dem då är ju svaret. Ja och varför gör jag inte det då. Har fuskat med mina kolhydrater under 1,5 vecka. Magen och jag höll på att flyga i luften, har lanserat det som mitt sätt att fuska mig runt marathon. Det kommer gå på gas :D Ibland är det så svårt att undvika kolhydrater, går du på café vad äter du då? undviker kaffebröd ja då blir det smörgåsar och det är ju rena kolhydratbomberna. Jag kan inte gå in på ett café och säga " En kopp kaffe och ett kokt ägg" undrar hur personalen skulle reagera. Däremot går det bra att gå in och meddela att man inte tål gluten eller lactos. Då finns det lämpliga åtgärdet. Det innebär ju egentligen att jag inte kan gå på Café och jag inte tar med mig eller väljer att fuska och ha magknip resten av dagen. Skall du gå ut och äta så är det samma sak. Hur undviker du kolhydrater? Här på ön finns det Max, Mc Donnalds och sallad på Ica Maxi att välja mellan. Salladen är kall och i denna blåst behöver man något varmt. Samma sak igen. Något mer som kan reta mig är allt socker som proppas i överallt. Varför skall tomatkross innehålla tillsatt socker? majs som redan är en söt smak på har tillsatt socker, varför? barnmat? smörgåspålägg? ja egentligen varför socker i allt. Det skall något till konsument att läsa och ha koll på vilka märken som är bra och inte. Ett exempel är Icas smaksatta krossade tomater innehåller tillsatt socker medan Euroshoppers vanliga krossade tomater inte gör det. Majsen däremot är tvärt om, då är det socker i Euroshoppers men inte i Icas. Virrig!?!?!?! jag också! Ulrika som skirver kloka och vättiga saker som får en att tänka till, har nu startat ett facebookevenemang där vi skall undvika socker under en vecka. Följ länken genom att klicka på Ulrikas namn i början av stycket så får du veta mer. Vi är många som kommer att delta och det är spännande att följa andras upplevelser och erfarenheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar